Hè Hè Band kampioen Open Zeeuws Kampioenschap voor Dweilorkesten 2011

Ondanks het lage aantal inschrijvingen, kunnen we weer terug kijken op een geslaagd kampioenschap. De bands waren in supervorm en het weer werkte ook goed mee.

Uitslag:

Leutprijs, door de jury omgezet naar Aanmoedigingsprijs: Toeters en Belle

Muziekprijs: Hè Hè band

Open Zeeuws Kampioen: Hè Hè band

Hehe


Uitslag loterij 2011

0262

0264

1399

0901

0420

0334

0905

0880

prijzen zijn op te halen bij Ivo Slokkers, Bou Kooijmanstraat 5 


  Filmpjes toneelstukje

Het toneelstukje wat in de pauze van het Vlooiencircus te zien was staat online:

Deel 1
Deel 2
Deel 3


Woaidaehen weer geslaagd

De afgelopen dagen zijn weer als een flits voorbij gevlogen.
Vrijdag begon dit met een bezoek aan de Pluus en de scholen. Later op de dag was weer een prachtige lampionoptocht met onderweg warme chcolademelk en een lekkere koek.
Vrijdagavond het Polderkaoitjesbal. Vele personen waren verkleedt en/of voeren een act uit.
Winnaars:
Pliesie Witte: Meer Witte op straet
Boer Moppe: Dus jie dienk dà je kan danse
Nar Kobus: Koninginnedagselectie en Beachvolley
Prins Arjaon: Twee muzikanten met muziekstandaard spelen mooi weer.

Zaterdag werd de prins en zijn gevolg weer Achter Durp verwacht voor de overhandiging van de sleutel door burgemeester Nuis. Er was echter een misverstand. De Vlooientrappers had de prins en zijn gevolg een weekje vakantie gegeven, maar dan voor de week ná de woaidaehen. Zij dachten tijdens de woaidaehen... Gevolg was dat Boer Moppe op een traktor met een oude caravan, nar Kobus en Pliesie Witte op het dorpsplein kwam rijden. Daar waren twee campings ingerciht: Op stand (een 5 sterren camping) en Op Stand (een 1 sterren camping). Zij gingen naar de laatste. Wat later kwam Prins Arjaon met een prachtige caravan, hij parkeerde op de 5 sterren camping. Daar stapte als eerste de burgemeester uit. Na wat kwinkslagen die het contrast moesten aangeven tussen de twee campings (champagne/blikjes bier, verbrand spek van de bbq/kreeften, ...) kwam Witte wer achter dat de prins op een veel mooieren camping zat. Op dat moment brak voorzitter Puute in om het misverstand op te helderen.
Jeugdnar Teun den Jisten kreeg de sleutel van Puute en vervolgens kon de burgemeester toch de sleutel nog overhandigen en kon de optocht beginnen.
Filmpje intocht Deel 1
Filmpje intocht Deel 2

Winnaars optocht:

Enkelingen en paren
1             De Zonnestraaltjes
2             Meer Witte op straet
3             Fam. Van Westen

Kleine groepen
1             Vosmeers Aer poort
2             Groot Pesoots Toneelgezelschap
3             Beachboys

Grote groepen
1             BC Op z’n sloffen
2             Dus jie dienk da je kan danse
3             Toeters en Belle

Lamsoorenbokaal: Dus jie dienk da je kan danse

Jurybokaal: Groot Pesoot Resort

Speciale Kinderprijzen:
Prins Arjaon prijs: Groot Pesoots Toneelgezelschap
Nar Kobus prijs: Vosmeers Aerpoort
Boer Moppeprijs: De Zonnestraaltjes
Pliessie Witte prijs: Melvin, Kirsten, Perry en Rook

Na de optocht konden de luusjes zich uitleven in het Vlooiencircus, waar ze getrakteerd werden op chips en fris én een toneelstukje van Prins Arjaon met zijn gevolg.
's Avonds was het Woaidaehenbal in de Vossenkuil weer erg goed bezocht. Er werd veel polonaise gelopen.
Om 01:11 uur werden de Woaidaahen afgesloten met het vellen van de roos op de Stasse Mispit. Dit jaar was er een nieuwe roos, welke met verve door Nar Kobus met zijn heggeschaar geveld werd op de laatste noot van het mottlied van dit jaar.


Zorg dat je op tijd bij Ut Polderkoaitjesbal bent!

pk

Deelnemers die na 21.30 uur aanwezig zijn, dingen niet mee naar de prijzen.

Ontmaskering begint om 22.49 uur!


  Stramme vlooienbal is weer ouderwets gezellig

Zoals de foto's bij de kiekjes laten zien, was het Stramme vlooienbal weer gezellig.
Hieronder staat Prins Arjaon den Tweeden naast zijn voorganger, Prins Arjaon den Jisten.


BC Groot Pesoot winnaar Bitterbalbokaal 2011

Na een uitgebreide introductie van Prins Arjaon en zijn gevolg, werd het publiek getracteerd op een gevarieerd programma.

Als eerste werd een filmpje getoond van Oemommenoe. Hierin wordt op Tarnetino-achtige wijze verwoord dat Oemommenoe "Nie kapot te kriegen" is.

Vervolgens speelden de Neutekraekers in een filmpje in op het motto met divers foto/film-materiaal en toepasselijke muziek.

BC Groot Pesoot heeft een vervolg gemaakt van hun act van vorig jaar: New Kids.
Zij spelen vooral in op de actualiteiten op het dorp (ongelukken dijk, brand woonhuis).

Met een Groot Pesootse "Oh Oh Pesoot" heeft een stel jeugdboeren hun eigen variant op het bekende programma "Oh oh Cherso" gemaakt.

De Lamsôôren gaan het op de camping zoeken. Helaas is er alleen nog plaats op het naaktstrand...

Als afsluiter treden Mery en Nelis op. Zij brengen een mash-up van het liedje Mexico (Zangeres zonder naam) en Kleine jodeljongen (Manke Nelis) ten gehore.
Natuurlijk is de tekst toegespitst naar de gebeurtenissen in Groot Pesoot.


Filmpje zoektocht nieuwe prins online

http://www.youtube.com/watch?v=kOmSGxvKaU0


Warm welkom Prins Arjaon, prinses Merula en nar Teun den Jisten

Prins Arjaon, prinses Merulia en nar Teun 

Zaterdagmiddag, tijdens het jaarlijkse Eindjesdurpbal, is in een bomvol café in Oud-Vossemeer de nieuwe prins bekendgemaakt. Voorafgaand aan deze presentatie werden door de Nar, Pliessie en Grootste Boer het jeugdgevolg voor de komende woaidaehen bekendgemaakt. Dit jaar zijn dat jeugdprinses Merula (Merel de Pater) en jeugdnar Teun den Jisten (Teun Sijl). Nadat het jeugdgevolg bekend was liep de spanning in het café hoog op. Hoe en waar zou de nieuwe prins zijn opwachting maken. Op het moment dat de regie de film met daarin de figuren van het protocol startte, waren deze leden van het gevolg niet meer aanwezig in het etablissement. Op het grote scherm was te zien dat Nar Kobus, Pliessie Witte en Boer Moppe aan het genieten waren van het schone Zeeuwse strand. Op het moment dat men heerlijk lag te zonnen, klonk er een stem en kregen ze een aanwijzing mee om de nieuwe prins te vinden. De aanwijzing luidde: Zoek naar perkament onderaan de brug! Tijdens een zoektocht van het gevolg langs alle mogelijke bruggen in en om Oud-Vossemeer vonden ze diverse attributen, maar geen perkament. Aan het einde van deze komische film vond men uiteindelijk een kist met daarin het perkament. Het gevolg stapte weer op de fiets om de menigte toe te spreken tijdens het Eindjesdurpbal. Juist op dat moment kwam het gevolg weer binnen met het gevonden perkament. Boer Moppe las de brief voor.

Geachte vlooien in Luusjes, Onzekereid vorbie, Mae un zoektocht dur ut ééle durp, Bie elleke brughe gekeke, In nie vor niks, dat is hebleke, Dur ambachtsheren bie hestaen, Véé meer kunnen me nie wensen, Alleen ut allerbeste, Is Hoed genog voh deze mensen, Mit hroote trots maeke me dan ook bekend, Onze nieuwe ôôgeid, de prins van Grôôt Pesôôt : Arjaon den Tweeden!

Op dat moment betrad de nieuwe prins het podium. Prins Arjaon begon zijn eerste speech met de alom beroemde woorden: Beste Vlooien! Op het moment van het uitspreken van die woorden brak er een oorverdovend applaus en gejuich los en menig carnavalsminnend persoon had de nodige kippenvel op het lichaam staan.


  Vlooienkrantje

Afgelopen zaterdag is Ut Vlooienkrantje weer rond gebracht.
Heb je hem gemist of wil je nog een exemplaar, download hem hier:
Vlooienkrantje downloadenVerkoop

CD's, kittuks en broches zijn te koop bij kapsalon Rijstenbil.
Je kan je bestelling ook doorgeven via "Contact" links in het menu.

 
 

 
We spelen mooi weer 

 
Uitnodiging 11-11